Rostock Bezienswaardigheden

Rostock is prachtig!

Als je toch de ferry van Rostock naar Trelleborg pakt dan kan je het beste één nachtje (en het liefst ook een volle dag) in Rostock verblijven. Als je dit doet zouden wij de volgende bezienswaardigheden in Rostock meepakken:

  • Alter Storm in Warnemünde: Als je vanuit Rostock een kwartiertje naar het Noorden rijdt kom je uit in Warnemünde. Daar is überhaupt veel te doen, vooral bekend om de leuke terrasjes en winkeltjes.

Dit stukje promenade bij de haven is zeer aardig om even lekker wat te slenteren of aankopen te doen. Veel eettentenjes en souvenir winkeltjes. Het kan wel zeer druk zijn in het hoogseizoen. Maarja dat is dan ook niet voor niets.

  • De Sankt Marien Kirche in Rostock: Een gratis kerk die mooi is om te bezoeken.
  • Het IGA Park Rostock: een prachtig park en ook heel leuk voor de kleintjes om te ontdekken. Het IGA Park is een mooi en ruim opgezet park. Daar kun je veel ontdekken en gemakkelijk een dagje vakantie doorbrengen. Ook met een kinderwagen kun je hier goed opschieten. We hebben alleen het traditionele schip met de kinderwagen achterwege gelaten. In plaats daarvan hebben we vlak naast het strand een heerlijk ijsje gegeten en daarna door het park gewandeld.

We moeten ook gewoon eerlijk zijn, in dit stadje hoef je weinig te doen of te plannen, gewoon rondlopen en kijken naar het centrum en de mooie gebouwen is al een aanrader an sich.